Submenu

OP DE KAAI MET SAID

24-01-2024

‘Mijn droom is verbinding, dat oude en nieuwe Feijenoorders elkaar vinden’

Said Aharchaou • 56 jaar • Jongerenwerker bij SOL • Getrouwd • 3 kinderen • Vrijwilliger bij Stichting SCCF waaronder de Al Mohsinin Moskee valt

1. Wat betekent de buurt voor jou?

Ik woon al dertig jaar met heel veel plezier in deze buurt. Het is een dynamische plek. Er gebeurt veel en de mensen zijn betrokken. Ik houd van de diversiteit, de mix van bewoners die de wijk levendig maakt. Verder zijn er goede faciliteiten zoals een supermarkt, buurthuis, sportclubs, enkele parken en twee moskeeën. De buurt ligt centraal in Rotterdam; daarom ben ik overal snel en in de binnenstad al helemaal. Met De Kaai erbij zie ik veel kansen om Feijenoord sterk en veerkrachtig te maken.

2. Wat is je droom voor De Kaai?

Mijn droom is verbinding, dat oude en nieuwe Feijenoorders elkaar vinden. Om die verbondenheid voor straks te bewerkstelligen, is het nodig nu al activiteiten te organiseren en zo ontmoeting mogelijk te maken. We trekken daarvoor op met een groot aantal organisaties en stichtingen, en dat zal in de toekomst alleen maar meer worden.

 3. Wat is je favoriete plek?

De Al Mohsinin Moskee, die een belangrijke wijkfunctie heeft, is voor mij dé plek. Honderden mensen bezoeken wekelijks de moskee. De fijne energie maakt het makkelijk samen dingen te ondernemen. Ik ontmoet heel veel mensen en zie ik verbinding ontstaan. Als buren van De Kaai kunnen we elkaar helpen en veel voor elkaar betekenen.

 

 

Cookie-instellingen