Submenu

Zonnige fietstour Echt de Esch tijdens het Stadmakerscongres

09-12-2023

Stap op je fiets en zie met eigen ogen wat deze wijk nu ‘echt De Esch’ maakt. Dat was de insteek voor de fietstour 'Echt de Esch' die we samen met betrokken bewoners organiseerde voor het Stadmakerscongres.

Op 17 november vond het jaarlijkste Stadmakerscongres weer plaats in Rotterdam. Dit is een evenement waarbij specifieke (ruimtelijke) thema’s en opgaven worden gekoppeld aan concrete initiatieven, buurten en gebieden. Iedereen die zich betrokken voelt bij de stad kan vanuit zijn of haar vakgebied, nieuwsgierigheid en ambitie bijdragen. Naast gesprekken en debatten in theater Rotterdam waren er 14 tours naar allerlei gebieden door de hele stad. 

Tijdens fietstour Echt de Esch hebben we samen met bewoners een reis gemaakt langs een aantal bijzondere plekken, zoals de waterbassins met het winkelcentrum, de tuindersvereniging op het Toepad, de plek waar de oeververbinding mogelijk gaat starten en tussen de torens aan de Buitenbassinweg. Wat maakt deze plekken 'echt de esch'? Wat zijn de uitdagingen en kansen richting de toekomst?

Cookie-instellingen